perjantai 17. helmikuuta 2012

Jatkot, ei jatkoja, jatkot, ei jatkoja...

Nykyään aika monissa häissä näkee, että jos juhlapaikalta pitää poistua suhteellisen ajoissa niin morsiuspari on järkännyt vierailleen jatkot, joihin joskus myös morsiuspari osallistuu. Ja siis kaikkihan haluavat, että vierailla olisi heidän bileissään hauskaa ja se hauska ei saa loppua kesken :) Olen ollut monentyyppisissä häissä niin jatkoilla kuin ilman ja kaikissa on ollut todella hauskaa ja ei kyllä yhdissäkään ole tuntunut siltä kuin juhlat olisivat loppuneet kesken.

Häät joissa ei ollut jatkoja pidettiin Suomenlinnassa, josta piti poistua noin klo 12, sillä yhden jälkeen mestasta ei todellakaan päässyt enää pois ja hääseurueen piti kuljettaa myös omat kamansa pois viimeistään viimeisellä lautalla. Nämä pippalot alkoivat 4 kieppeillä ja en todellakaan olisikaan jaksanut enää lähteä jatkoille. Vierailla oli toki mahdollisuus hakeutua omatoimijatkoille, mutta en sitten tiedä kuinka moni loppujenlopuksi tähän päätyi.


Kuva: hatunotblog

Olen ollut kahdenlaisissa häissä joissa on ollut baarijatkot. Toisessa tapauksessa bilettäjämorsiuspari saapui myös itse jatkoille ja olivat itseasiassa bilettämässä pidempään kuin suurin osa vieraista. Mahtava meininki, mutta se mitä tällöin jää tietysti uupumaan on perinteinen morsiuparin lähtö hääyön viettoon. Itse kovasti haluaisin tällaisen hetken, jota edeltäisivät sukkanauhan ja morsiuskimpun heitto, jotka jotenkin luonnollisesti lopettaisivat bileet antaen ikäänkuin luvan myös vieraille lähteä. Tämä oli yhdistetty yksissä baarijatkohäissä siten, että morsiuspari lähti noin. klo 23 illalla hääyön viettoon ja vieraista halukkaat paimennettiin jatkoille. Myös näillä jatkoilla oli tosi kivaa ja minusta hääparin lähtö oli jotenkin tosi ainutlaatuinen hetki.  Meidän häät tulevat melko todennäköisesti olemaan melko iltapainoitteiset alkaen  noin viiden aikaan ja pilkku tulee juhlapaikassa 1:30, joten alunperin ajattelimme, että emme aio järjestää jatkoja pitäen niitä melko turhana kulueränä.


Kuva: pocketfulofdreams

Baarijatkot on tottakai helppo vaihtoehto kaikille, koska silloin ei tarvitse järkkäillä etukäteen varsinaisesti jatkojen eteen mitään. Yksivaihtoehto on järkätä jatkopaikaksi esimerkiksi joku muu paikka johon saisi myös tuoda omat alkomahoolit. Tällaisessa ratkaisussa riskeinä on tietystti se, että paikkaan on nähty turhaan aikaa ja vaivaa, jos jatkoillelähtijöitä ei paljon olisikaan. Vaikeita juttuja, toisaalta sitä harmittaisi ihan hirveästi, jos tuntuisi siltä, että juhlat loppuvat kesken ja toisaalta sitä sitten miettii, että olisiko se sen kaiken vaivanäön arvoinen varsinkin, jos virallisille jatkoille ei olisikaan lähtijöitä ja jengi hajaantuisi erisuuntiin nukkumaan ja mahdollisesti lähemmäs majapaikkojaan. Jos bilepaikka ei nimittäin ole aivan ihmisten kulkureittien varrella on vähänkin väsähtäneellä ihmisellä taipumus hakeutua kuitenkin nukkumaan, tai näin minulle ainakin tuppaa käymään :)Mites Teillä muilla, onko tulossa jatkoja ja jos on niin minkälaisia?

9 kommenttia:

 1. Meillä saa juhlapaikassa olla aamu kuuteen asti, joten tässä yksi asia jota en joudu miettimään! Itse varmaan kääntyisin baarijatkoihin jos moisia järjestäisin. Olisi aika paljon helpompaa ja ei tulisi paljoa lisäkustannuksia. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä varsinaisesta juhlapaikasta joutuu lähtemään jo puolenyön kieppeillä, joten meille kyllä tulee jatkot. Myöskään sukkanauhaa ja kimppua ei meillä heitellä, ja itse lähdemme myös jatkoille, jahka vaan jaksamme.

  Ajattelimme pitää jatkot baarissa, mutta jatkot ovat vieraille omakustanteiset. Kuitenkin mahdollisen jonon ohi sisään ja ilman sisäänpääsymaksua pitäisi päästä - eiköhän onnistu!

  VastaaPoista
 3. Meillä pilkku tulee n.puolen yön jälkeen, paikan tulee olla tyhjä klo 1. Olemme varanneet yhdestä Hgin keskustan yökerhosta halukkaalle jatkoporukalle jononohi- mahdollisuuden, joten halukkaat saavat mennä jos haluavat.

  VastaaPoista
 4. Meillä saa juhlia juhlapaikalla vaikka aamuun asti ja osa vieraista jää juhlapaikalle yöksi, joten meille ei tule jatkoja. :)

  VastaaPoista
 5. Me tuskin mitään jatkoja järjestetään... :) Eli hankitaan hääpaikka jossa saa myöhään eli paikka joka on perjantaista sunnuntaihin meillä käytössä. :) Oli ihanaa löytää toinen talvimorsian ja meillä on vielä sama hääpäiväkin :)! vilkaise siis myös minun blogini jos kiinnostaa :)


  02022013.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Meillä on kans tuo paikka aamukuuteen.. :D Ei tarvitse pähkäillä jatkoja. Mutta vaikee kysymyshän tuo on!

  VastaaPoista
 7. Aah, miten mä löysin tänne vasta nyt? Ihanalta kuulostaa teidän järjestelyt, ja vähänkö siistiä löytää toinen insinöörimorsian, joka juhlii ravintolassa :) Meillä tosin on juhlat jo nyt toukokuussa, mutta Kulosaaren kirkossa (ei ole ruma! :D) ja Casinolla. Mekin aloitamme "myöhään" ja saimmekin lisätunnit klo 1.30 asti ilman maksua. Emme meinaa järjestää (baari)jatkoja, edes sen sisäänpääsyn verran, koska teimme pikaisen gallupin vieraidemme kesken, eikä tämä ajatus saanut kovin suurta kannatusta. Ne pääsevät kyllä baariin, ketkä sinne todella haluavat :) Ja äitini järjestää heidän kodissaan jonkinlaiset jatkobileet etenkin omille ystävilleen mutta eiköhän sinne saa nuorempikin polvi mennä, jos siltä tuntuu :)

  (Ainiin, en tiedä johtuuko tästä selaimesta - surffaan just nyt Safarilla - mutta en näe noita sun Stylemepretty-kollaaseja ollenkaan :( testaan myöhemmin toisella selaimella)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itseasiassa havitsin saman tässä toisella koneella, jossa on Safari ja näyttäisi olevan vain Safarin ongelma, näkyy nimittäin Firefoxilla ja Explorelilla... Se varmana johtuu tosta html koodista, mutta en kyllä tiedä miten :)

   Poista
 8. Aika monella näyttäisi olevan juhlapikka, jossa ei ole aikarajoja :) Helpottaa kyllä varmasti tätä pohdintaa!

  Ja kiva kun on tullut uutta porukkaa, tervetuloa vaan :)

  VastaaPoista