maanantai 6. helmikuuta 2012

Flower power

Kuten jo mainitsin väripostauksessa olen haaveillut (toisin sanoen käytännössä päättänyt), että morsiuskimppuni tulee olemaan punainen. Lempikukkani on ollut jo pitkään gerbera ja minua myös kosittiin sen kukan kanssa, joten gerbera kimppu olisi toki mitä sopivin.  Kaivelin kuitenkin tietoja gerberasta hääkimppumateriaalina ja tulos oli hyvin ristiriitainen: kestää ehkä pakkasta tai sitten todella huonosti, ilmeisesti riippuen vähän miltä floristilta kysyy... 


Kuva: freewallpaperspot.com


Jokatapauksessa olinkin jo alkanut vähitellen ajautua kohti pyöreiden, simppelien ruusukimppujen lumousta. Ruusu on kestävä kukka, joka pakkasta kohdatessaan säilytää kuitenkin muotonsa ja värinsä. Ihana pyöreähkö kirkkaanpunaisista ruusuista koottu, omiin varsiin sidottuna olisi ehdottoman klassinen ja tyylikäs vaihtoehto. Mutta vaikka juhliemme budjetti (juu lupaan kertoa siitä kohtapuoliin enemmän) joissan kohdissa saa heikomman haukkomaan happea, niin kukat ovat yksi kohta jossa olisin valmis pihistämään ja esim. 15-20 ruususta sidottu kimppu ei ole enää mikään budjettivaihtoehto.


Kuva: floralverde.com


Yksi kukka, jota olen tässä viimeaikoina alkanut  myös miettiä on neilikka. Neilikka on edullinen ja tiiviisti sidottuna aivan upea ja koko kukkashowsta voisi neilikoita käyttäen selvitä alle 150 eurolla, sillä pöytäkukat tulevat ravintolan puolesta (kukat ja värin saa silti itse valita). Pyöreä kirkkaanpunaisista neilikoista koottu kimppu, yksinkertaiset neilikat morsiusseurueen rinnuksissa ja kenties miniversiot kimpusta pöytäkukkina Marthan tyyliin? 

Kuva: Weddingbee.com


Kuva: MarthaStewartWeddings

Ovatko teille kukat pihistyksen vai panostuksen kohta?

4 kommenttia:

  1. Meillä kukat ovat ehdottomasti panostuksen kohde! Rakastan kukkia ja ne ovat minulle sen verran tärkeitä, että pihistän jossain muualla :) Meille tulee ruusuja! Morsiuskimppuun punaisia ruusuja ehkä pisaran malliseen kimppuun. Pyöreät simppelit ruusukimput ovat kyllä myös todella kauniita! Onneksi tässä on vielä aikaa vaihdella mielipidettä suuntaan ja toiseen! ;)

    VastaaPoista
  2. Nuo kirkkaan punaiset kukat tulevat näyttämään upeita talven valkeuden kanssa. Harmi, ettei gerbera ole niin kestävää. Neilikkakimppukin näytti upealta :)

    VastaaPoista
  3. Vinkki: Jos mahdollista kierrättää kukkakuluja jonkun yhistyksen/yrityksen kautta, niin suosittelen kukkatukkua. Esimerkkinä punaiset ruusut; vuosijuhliin kun niitä ollaan hankittu, niin pitkät ruusut ovat liikkuneet hintaluokassa 75 senttiä-2 euroa riippuen koosta ja ajankohdasta. Tuosa helmikuun alussa ei ole mitään kummempia kukkasesonkeja, joten hinta on oletettavasti siellä hintaluokan alapäässä. Jos siis on jopa intoa ruveta omin kätösin kukka-asetelmia/kimppua tekemään :).

    VastaaPoista
  4. Itse rakastan kukkia, joten niitä haluan enkä niistä aio pihistää. Tilannetta helpottaa, että hyvä ystäväni on floristi, joka hoitaa kukat ja sidonnat, tämä säästää kustannuksia jonkin verran. :)Minäkin pidän neilikasta, se on niin ihanna hörhelöinen. :)

    VastaaPoista