maanantai 2. heinäkuuta 2012

Lahjalistasta

Juttelin tässä viikonloppuna yhden ystäväni kanssa häistä ja hän suorastaan huokaisi, että "tuleehan teille lahjalista?". No tuleehan meille, olen aina itse kokenut lahjalistan hyvänä sillä pareilla kun nykyään tuntuu olevan kuitenkin pitkänkin yhteisen elämän jäljiltä jo kaikennäköistä niin esim. neljä mihinkään muuhun astiaan sopimatonta kukkalautasta eivät nyt yleensä vaan ole kovin toivottu lahja. Meillä tulee lahjalistan sisältö varmasti osittain koostumaan ihan kiinteistä tavaroista, koska kyllä meille vielä muutama astia sun muuta tarvittaisiin. Pelkkä rahan pyytäminen tuntuu minusta usein hassulta, sillä varsinkin kaverina on usein jotenkin vaivaannuttavaa antaa rahaa, sitä kun haluaisi jättää muistoja juuri meistä lahjan antajina eikä vain geneeristä viisikymppistä matkatilille. Myös rahamäärän arpominen on inhottavaa ja rehellisesti sanottuna vaikka kutsussa lukisi mitä vaan tyyliin "emme halua mitään, läsnäolosi on meille tärkein" niin oletteko te kuulleet kenestäkään joka olisi mennyt häihin ilman lahjaa? Ainakaan itse en ikinä niin tekisi, se vaan kertakaikkiaan jotenkin kuuluu siihen.

Sainkin tältä kyseiseltä ystävältä erittäin hyvän vinkin, joka sai myös sulhasen innostuneen hyväksynnän. Elikkäs koska jonkinlaiselle häämatkalle aiomme lähteä, niin tarkoitus olisi pitää lahjalistalle matkaan liittyviä juttuja, kuten esim. "Skumpat lentokentällä, 15 euroa", "illallinen rannalla 50 euroa". Silloin ei tarvitse pistää geneerisesti vain tilinumeroa vaan, siten esim. voi sitten muistella että "Kiitos kummit x ja y, oli ihanat lähtöskumpat lentokentällä". Sitten vaan nyt pitäisi suunnitella sitä matkaa enemmän ja myöskin kysellä vähän tarjouksia matkatoimistoista, jotta oikeasti olisi joku hintahaarukka tiedossa. Safari innostaisi nyt meitä molempia kovasti, mutta kuinkahan hiivatisti sellainen maksaa? Niin ja kai sitä pitäisi kysyä pomolta saanko pitää puolet ensi vuoden lomasta jo helmikuussa :)


Kuva: TurtleFiji

Kuva: blog.safari.co.uk

3 kommenttia:

  1. Hep! Täällä yksi, joka tietää ainakin parin vieraan noudattaneen kutsun kehoitusta vain läsnäolosta. :) Tavallaan arvostan ja tavallaan en. Itse tykkään kyllä antaa lahjoja, mutta tosiaan mielummin jotain muuta kuin anonyymisti rahaa. :/ Tämä teidän idea oli hyvä, otan ehkä omaan käyttöön! ;)

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava idea, että rahalahjan antajatkin voivat kokea antaneensa jotakin "konkreettista"!

    VastaaPoista
  3. Saksalaiseen tapaan vieraat tuovat rahaa, siis fyysisesti rahaa. Tämä on oikeastaan kirjoittamaton sääntö koska kaikki tietävä kuinka paljon häät maksavat...
    Raha on kyllä yleensä paketoitu joko hassusti: 100€ kolikoina hyytelön sisällä, tai jotenkin kauniisti. Sulhanen on sitä mieltä, että rahaa häämatkaa varten toivotaan, mutta minä en haluaisi pyytää rahaa...
    Tosi hyvä idea laittaa lahjalistalle häämatkaan liittyviä elämyksiä etc!

    VastaaPoista