tiistai 24. heinäkuuta 2012

Aliassa



Eilen käytiin sitten viimein Aliassa tapaamassa henkilökuntaa ja oltiin paikalla vielä ihan oikeana päivänä :) Ei ole kyllä varmasti ikinä hävettänyt mikään niin paljon kuin se, että emme ilmestyneet siihen ekaan tapaamiseen... No tekevälle sattuu ja silleen, lähdin eilen töistä varmuuden vuoksi tunnin etuajassa, että en vahingossakaan myöhästy tapaamisesta sekunttiakaan... Postauksen kuvituksena on valokuvaaja Johanna Hietasen kuvia Aliassa järjestetyistä häistä.

Paikalle siis ehdittin ja läpi käytiin muun muassa seuraavia asioita:

Aikataulu
Ajattelemamme aikataulu on esitelty täällä jo aikaisemmin ja esittelimme siis sen nyt Alialle ja väsäämäni aikataulu vaikutti myös heistä realistiselta, joten siihen ei oikeastaan pahemmin puututtu. Alian häävastaava kirjoitti tapaamisen pohjalta meille aikataulun, joka näyttää aikalailla samalta kuin itse väsäämäni. Ainoana erona oli tuo tauko jota ei kyllä varmaan mitenkään kirjoiteta ohjemaan, meillä ei niitä lapsia oikeastaan ole ja kyllä meidän jengi muutenkin pääruuan loppuun asti varmaan aikalailla pöydissä pysyy. Itse olin suunnitellut puheet yksitellen ruokailun sekaan, mutta Aliassa oltiin sitä mieltä että kaikkien olisi hyvä olla vasta pääruuan jälkeen. I don't agree ja ainakin minun isäni puhe tulee olemaan todennäköisesti jo ennen pääruokaa. Sulhasen isän puhe sitten pääruuan lopuksi ja bestman/kaaso puheet jälkiruuan aikana. Mutta jos muitakin puheita tulee niin niiden paikasta en nyt sitten ole varma. Aikataulutus on vain tässä kohtaa tärkeää, sillä kun pääruoka alkaa nousta keittiöstä sitä ei voi enää pysäyttää, joten puheiden on silloin paras olla ohi.

Aliasta haluttiin myös bestmanien ja kaason yhteystiedot sitä varten, että ravintola pystyy juonimaan salaisuudet yhdessä heidän kanssaan, koska ruuan aikataulutuksen takia, mitä tahansa ei voi tapahtua missä välissä tahansa. Apuva...


Kello 17 Vihkiminen Vanhassa kirkossa
Kello 17.30 Yhteiskuljetus Mustikkamaalle
Kello 17.45 Onnittelut ja onnittelumaljan jako
Kello 18.15 Siirtyminen pöytiin
Kello 18.30 Alkuruoka
Kello 19.30 Puhe
Kello 19.45 Pääruoka
Kello 20.30 Puhe/puheita
Kello 21 Tauko (suosittelen kun on paljon lapsivieraita)
Kello 21.30 Hääkakku ja kahvi
Kello 22 Häävalssi, omaa ohjelmaa, baari aukeaa omalla rahalla ostettavaksi (Bändi, kolme á 45 minuutin settiä)
Kello 01.30 Valomerkki
Kello 02.00 Kiitos kaikille ja hyvää yötä




Bändin asiat
Tsekkailtiin bändin paikka ja puhuttiin roudauksesta. Tästä pitää vielä puhua bändin kanssa joku päivä, mutta Aliassa sanoivat, että heille käy ihan miten vaan. Meidän kannalta mieluiten bändi roudaisi tietty joko edellispäivänä tai hääpäivänä ennen juhlaa, ettei roudauksesta aiheudu häiriötä juhliin.



Juomatarjoilu
Tarkoituksenamme on tarjota vieraille onnitteluun ja ruokailuun liittyvät juomat, eli alkumalja, pari kaatoa viiniä ja kahvi avec. Mielessämme on pyrinyt myös mahdollisuus saada jollekin juomalle eli skumpalle jonkilainen tarjoushinta illalle. Häihimme kutsuttava ystäväpiiri on luonteeltaa sellaista, että skumppapullon ollessa suhteellisen kohtuuhintainen ei muita vaihtoehtoja varsinaisesti usein edes harkita. Aliassa suhtauduttiin tähän positiivisesti ja ehdotettiin, että tarjoukseen otettaisiin myös jokin alkoholiton vaihtoehto kuten vaikka lehtikuohu. Hyvältä kuulostaa siis. Kahvi aveciksi hän suositteli niille jotka konjakista eivät piittaa (kuten minä...) Ahvenanmaalaista omenalikööriä.





Koristelu
Kynttilät, kynttilät, kynttilät... Ja niitähän me saadaan, muita koristeita meille ei ole tulossa lähes lainkaan. Aliasta sanottiin, että he ovat hankkimassa kirkkaita tuikkukippoja joten meidän ei tarvitse siitä huolehtia, kyllä heiltä niitä sitten löytyy. Pöytäkarttaa varten heillä on valurautainen tuki A3 kokoista mustaa kehystä varten, jota saamme vapaasti hyödyntää. Pöytäkukkien väristäkin puhuttiin ja Aliasta suositeltiin, että punainen pysyisi kimpuissa ja pöytäkukat olisivat valkoisia. Fine for me :)

Ruoka
I am going to die... se tulee olemaan niin hyvää.. Alkuruoka tarjotaan buffeesta, mutta pääruoka tarjoillaan pöytiin. Tästä lisää sitten kun kesä loppupuolella saan menuehdotelmat. Meille tosin painotettiin, että ne tosiaan ovat ehdotelmat ja saadaan pyytää ihan mitä vaan niin keittiömestari sitten suunnittelee toiveiden mukaan ja kondiittori kuulemma tekee just sen kakun mitä halutaan, kunhan vaan keksitään mitä halutaan :) Mies ilmoitti jo haluavansa juustokakun, että jollain sen tyyppisellä varmaankin mennään.

4 kommenttia:

  1. Alia on kyllä ihana! Meillekin tuli siellä käydessä se fiilis, että asiat onnistuvat sopimalla (Harmi vaan, että se sisäänkäyntijuttu haittas meitä sen verran, että valittiin toinen paikka). Tosi jees, että teillä meni palis putkeen. Toinen ajanvaraus toden sanoo, vai miten se vanha suomalainen sananlasku menikään?

    Ahvenanmaalainen omenalikööri kuulostaa jännältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja koska taas törmätään? :P

      Poista
    2. Meille muuten sanottiin maanantaina, että käytetään pääsisäänkäyntiä, koska meillä on pöytiä myös siellä missä se toinen sisäänkäynti.

      Poista
    3. Juu, talviaikaan onkin varmaan eri. Kesällä kun niillä on se terassin puoli ja terassi normi ravintolakäytössä...

      Poista