torstai 12. heinäkuuta 2012

Kukkainsipiraatiota

Neilikat, ne ovat nyt todella vieneet sydämeni ja en oikeastaan usko, että mikään saisi minua kääntymään niistä pois. Ne ovat ihanan yksinkertaisia! Valkoiset neilikat ovat tyylikkyyden huippu, toimis vaikka kaason kimppuna, mutta J:lle tulee kyllä varmaankin ihan samanlainen viehe kuin muillekin morsiusseurueen jäsenille, simppeliin tyyliin kuten Fred Astaire näyttää alhaalla olevassa kuvassa. Neilikoista tehdään ilmeisesti usein tuollaisia lähes pyöreitä asetelmia, kuten tuo jalalla seisova valkoinen ja matalampi punainen. Ehkä hiukan liian suuria mun ajatuksiin, mutta kauniita. Alimpana oleva kuva äärimmäisen simppelistä neilikkasetelmasta on lähinnä sitä, mitä itse pöytiin haluaisin. Punainen kimppu on mielessäni ollut jo pitkään ja tuo alla oleva kuva punaisesta morsiuskimpusta lähtee varmasti floristille aikanaan mukaan. 

Neilikoille, kuten monille muillekin kukille on vuosisatojen koitossa kertynyt erilaisia merkityksiä, mutta valkoisen neilikan sanotaan kuvastavan viattomuutta ja lahjakkuutta (se on on ollut ilmeisesti myös Kiinassa avioliiton symboli). Punaisen neilikan taasen kerrotaan kuvastavan ihailua ja kiihkeää rakkautta. Ihmisillä on kukista yllättävänkin tiukkoja mielipiteitä ja se mikä toiselle on vain kaunis kukka ja taruston mukaan ihastusta edustava, on toiselle poliittisen mielipiteen julistus. Eikös olekin hassua... Itse en kukkien symboliikkaan tuhlannut ajatuksia ennen kukan valintaa ja se että neilikoita on ollut myös molempien isoäitieni hääkimpuissa vain lisäsi varmuutta valinnastani. Soraääniä on ihme kyllä kuulunut ihan lähipiiristäkin. Minulle soraäänet olivat aivan yks ja hailee, mutta kiinnostaisi kuitenkin tietää oletteko te muut miettineet kukkien merkityksiä ja symboliikkaa niitä valitessanne?


12 kommenttia:

  1. Upean näköinen tuo kirkkaanpunainen neilikkakimppu!

    Koska itse olen päättänyt kimpukseni valkoisia liljoja, on kuulunut paljonkin hautajaiskommentteja aiheesta keskustellessa. Onneksi olen jo kauan sitten päättänyt kukkani, joten sitä ei ihan pienet soraäänet hetkauta ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh liljat on kyllä ihania! On kylä hassua, miten ihmiset yhdistää eri kukat eri tilanteisiin, itse rakastan valkoisia liljoja sisustuksessa :)

      Poista
  2. Täällä toinen neilikoihin hurahtanut! Toiveissa olisi oikein tumman violetit neilikat hääkimppuun ja sulhon vieheeseen.

    Ja mitä noihin merkityksiin tulee, en ole niihin niinkään kiinnittänyt huomiota. Toki niitä tuli lueskeltua paikasta jos toisesta, kun itseä miellyttäviä kukkia oon etsinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ihan täysin hurahtanut noihin tiiviisiin pelkästä neilikasta koostuviin kimppuihin, mitä ei varmaan yhtään huomaan mun insipraatiokuvista :D

      Poista
    2. Nuo on kyllä todella upeita! Omakin mahtaa olla tuommoinen tiivis, höystettynä mustilla höyhenillä (ei siis tuonne kukkien sekaan, vaan esim. "alareunaan")... <3

      Poista
  3. Meillä oli valkoisia neilikoita häissä juuri tuohon tyyliin kuin tuossa lempikuvassasi, ihania olivat! :) Vaihtoehtoina oli joko pelkästään valkoisia tai punaisia neilikoita tai molempia, lopulta päädyttiin pelkkiin valkoisiin.

    Hääkimppuakin mietin viimeiseen asti neilikoista mutta päädyin kuitenkin tekemään kimpun itse (muista kuin oikeista kukista).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohtui vielä mainita, että luin ennen häitämme Naimakaupat.com-sivuilta neilikoista:

      Frakin, saketin ja smokin kanssa suositellaan usein käyttämään valkoista neilikkaa tai gardenia. Kun sulhasella on valkoinen neilikka, käyttävät morsiamen isä ja bestman punaista neilikkaa.

      Ja että neilikka edustaa syvää, puhdasta rakkautta. :)

      http://www.naimakaupat.com/haaopas/ennen/kukat.php

      Poista
    2. Meillähän tosiaan tulee miehille frakit, mutta ajattelin kyllä silti pistää kaikille punaiset neilikat:)

      Poista
  4. Meillä tykätään neilikoista ja häissä niitä tulee näkymään. Politiikasta viis. :D

    VastaaPoista
  5. <3 neilikka! Omassa kimpussa oli vaaleanvihreitä neilikoita (plus muitakin kukkia) ja hääseurueen vieheet olivat pelkät yksinkertaiset neilikat, ei mitään härsöjä tai vihreitä sotkemassa :D Sulhasella vaaleanvihreä, kaikilla muilla valkoinen. Kestivät myös todella hyvin, eli ei huolta nuupahtamisesta!

    Itse en yhtään ole perillä kukkien merkityksistä, eikä niillä siis ollut minulle mitään vaikutusta valintoihin. Valitsin nättejä kukkia, sillä siisti :)

    VastaaPoista
  6. Neilikat on niin kauniita ja simppeleitä! Oon kanssa kuolannu noita neilikoista tehtyjä pallokimppuja ja sellasen aion myös hankkia <3

    VastaaPoista
  7. Vielä yksi neilikoihin hurahtanut ilmoittautuu <3 Voiko nätimpää olla! Jotenkin yksinkertaisuudessaan häikäiseevät kyllä! Ihana blogi sinulla - eksyin ensimmäistä kertaa ja tulen uudelleenkin :)

    http://pieniaonnenmurusia.blogspot.fi

    VastaaPoista