perjantai 15. kesäkuuta 2012

No voi hyvä elämä


Ainakin on hyvät bileet :) Kuvat (myös tuo toinen): hifiweddings

Öö.. mä olen aina miettinyt, että miten on mahdollista, että ihmiset eivät osaa edes etiketin perusteita, no nyt sekin selvisi. Iltalehti neuvoi tällä viikolla häävieraita näin:



  • Avecin voi ottaa häihin mukaan vain, jos hänet on kutsussa mainittu. No shit Sherlock!



  • Bestman on sulhasen oikea käsi ja yleensä selvillä sekä juhlan ohjelmasta että juhlapaikkaan liittyvistä asioista, joten hänen puoleensa voi kääntyä, jos ilmenee kysyttävää.



  • Hääpari on juhlassa pääosassa. Vieraiden tulee kunnioittaa tätä niin pukeutumisella kuin käytökselläkin: vaikka häihin tulee pukeutua juhlavasti ei ole soveliasta pukeutua morsiusparin yli.



  • Itkevät vauvat ja vilkkaat lapset varastavat helposti shown ja vanhempien tulee huolehtia, ettei jälkikasvu häiritse kohtuuttomasti hääjuhlaa.



  • Hääjuhlassa puheita voivat hääparin lähiomaisten lisäksi pitää kaikki vieraat.



  • Riisiä heitetään hääparin päälle kirkosta poistuttaessa. Mikäli riisiä ei ole häiden järjestäjien puolesta varattu, on se yleensä merkki siitä, ettei riisisadetta toivota.



  • Muista maltti kuvia otettaessa. Liiallinen salamavalojen räiske häiritsee helposti vihkimistä.



  • Tilaisuuteen saavutaan ajoissa. Oh really?



  • Vaikka tietäisi morsiamen pukeutuvan muuhun väriin kuin valkoiseen (esim. punaiseen), kannattaa harkita, pukeutuuko vieraana valkoiseen, sillä valkoinen mielletään kuitenkin morsiamen väriksi.



  • Varaudu yllätyksiin. Mikäli hääjuhlassa järjestetään leikkejä tai kilpailuja - tulee kutsuja noudattaa.



  • Äidille rakkaan tyttären avioituminen on iso asia. Häntä kannattaa onnitella erityisen sydämellisesti.



  • Monikulttuuriset häät ovat yhä yleisempiä Suomessa. Voit joutua keskelle häätapoja, joista et ole ennen kuullutkaan. Katso rohkeasti mallia hääparin vanhemmista, kaasosta ja bestmanista, niin "pysyt mukana".



  • Paria voi muistaa lahjalla, vaikka ei pääsisikään juhlaan mukaan.



  • Häävieraat voivat jälkikäteen kiittää isäntäväkeä juhlasta. Onnistuneen juhlan jälkeen saatu kiitos kruunaa kuukausien valmistelut. Jutussa käytetty asiantuntijana mainetutkija Pasi Tuomista.

    Siis voi hyvää päivää! Laitoin punaisiksi kohdat joiden muotoilua todella ihmettelen. Puheita, kaikki vieraat... kaikki? Kannattaisikohan vaikka ohjeistaa kysymään bestmaniltä/kaasolta/hääparilta ennen kuin aloittaa pitkänkin extemporee puheen, ettei sotke mahdollista aikatualua? Tai siis extemporepuheet olisivat varmasti tosi ihania, mutta ei niitäkään yhteen juhlaan kymmentä mahdu, joten kannattaa varmaan varmistaa ensin, onko sopivaa.  Ja siis ai että yleensä riisin puuttuminen on merkki siitä että riisisadetta ei toivota? Yleensä!?! Siis roudaako joku omat riisit mukaan ja heittelee niitä vaikka a) kirkon pihalla ei saisi niin tehdä b) hääpari on järkännyt jonkun muun "hurraus"-keinon? Oikeesti, kuka roudaa omat riisit mukana :D

    Vaalenapunaisella laitoin tuon äiti kohdan, koska no voi herran tsyydeli keskiajallako me eletään? Että oikein äiti on erityisen onnellinen, kun oma tytär sitten vihdoin avioon pääsee? Joopajoo.... (No toki sitä äitiäkin on hyvä onnitella, mutta miksi juuri morsiamen äitiä?)

    Ja mitä tästä opimme? Älä lue Iltalehteä....

  • 6 kommenttia:

    1. Ei juma mitä shittiä. Tämän ohjeistuksen perusteella voisi luulla suomalaisten elävän ihan pellossa täysin vailla käytöstapoja. Toisaalta tämän jutun perusteella voisi olettaa näin olevankin. Vissiin jotkut tarvitsevat näin yksinkertaisia ohjeistuksia, etteivät saavu paikalle myöhässä omien riisiensä kanssa. :D

      VastaaPoista
    2. hehee, olisikin hienoa jos vieraat saapuisivat paikalle ylläriavecien ja riisien kanssa myöhässä, sitä odotellessa... Hyvä että Iltalehti pitää huolen, ettei tätä pääse tapahtumaan :D

      VastaaPoista
    3. Repesin totaalisesti hahahahah ,) Onneksi omat häät ovat takana. Ja tuo avecien juttu taitaa olla vanhemmalla väellä vähän "niin ja näin", sillä meillä kutsuun vastattiin niin, että "ylimääräisetkin" henkilöt olivat mukana. Vastasimme sitten kiltisti, että kutsu on vain kuoressa mainituille, ei koko loppusuvulle tai kumminkaverin kaimalle, tilamme on rajallinen. Piste ,)

      VastaaPoista
    4. Mä oon jo kauan sitten opetellut selviytymiskeinon nimeltä "älä surffaa iltapäivälehtiä" :D. Koska joko ne jutut on ihan sika typeriä niin kuin tää tai sit on joku tosi mehukas otsikko ja ihan superkuiva juttu... Daily mail on paljon parempi ;)

      VastaaPoista
    5. Heehee, tärkeitä tietoja taas kasattu laatulehteen. Sen verran tota morsiammen äiti -jutusta, että olin viime lauantaina kampaajalla laittautumassa ystävättäreni häihin. Sattuipa kyseisen morsiammen äiti astua samalle kampaajalle tuona samana aamuna. Ja tämä hieman teatraalinen rouva sisäänmarssiessaan julisti kovalla äänellä: "Minä olen morsiammen äiti, tämä on elämäni tärkein päivä!!!!". Pisti hymyilyttämään...

      Meidän äiti kyllä kokee kans tärkeeksi meidän päivän, mutta veikkaan että se johtuu polttavasta mummokuumeesta enemmän kun siitä, että hän olisi morsiammen äiti.

      VastaaPoista
    6. Mun oli pakko tulla kommentoimaan tota riisijuttua, meinaan sillon kun itse olin pieni, niin oli kyllä tapana vaan ja ainoastaan heitellä tuota riisiä, taitaa olla enemmän nykypäivää nämä kaikki muut, tosin paljon kivemmat, "hurraus"-keinot. :D Ja juu, muistan muutamatkin kerrat, kun kiireessä pysähdyttiin kauppaan, kun riisit unohtu ottaa mukaan! :D Muttajoo, eipä ihan sovellu nykyhetkeen ihan noi asiat tolla listalla! :)

      VastaaPoista