maanantai 30. tammikuuta 2012

Kutsuja, kutsuja

Olen katsellut monista blogeista ja hääsivustoilta ideoita kutsuihin ja silmää miellyttäneet ovat jakautuneet muutamaan kategoriaan. Aivan ensimmäinen kutsutyypppi johon ihastuin olivat painetut kuvalliset kutsukortit.  Mustavalkoinen värimaailma miellytti silmää ehkä eniten, mutta yhteistä korteillehan on jonkin parista otetun kuvan käyttö kortissa. Meistä ei itseaisiassa ole olemassa kauhean edustavia kuvia, missä olisimme molemmat, joten "kihlakuvien" ottaminen houkuttelisi ihan muutenkin. 

Muun muassa yhdysvaltalainen nettikauppa Weddinpaperdivas myy aivan ihania kutsuja. Hinnoista en sen tarkemmin tiedä, mutta Jenkeistä tilatessahan tulee yleensä mukaan myös tulli, kun tilauksen arvo ylittää 150 euroa, jos en nyt aivan väärin muista. 


Kuva: Weddingpaperdivas


Kuva: Weddingpaperdivas


Kuvallisissa korteissa tuntui kaikissa olevan yksi ongelma: tila. Haluaisin välttää kutsuissa kasallista erillisiä lippulappuja ja pyrkiä siihen, että kaikki tarpeellinen olisi itse yhdessä osassa. Siitäkin huolimatta myös tämä Weheartit sivustolta löydetty kutsusetti sykähdytti, mutta liikaa erillisiä osia siinä kyllä on silti.


Kuva: Weheartit


En ole aivan kädetön askartelija, mutta silti mielessäni on vilahdellut lähinnä painettuja kutsuja, unelmana kohopainetut valkoiset kutsut mustalla tekstillä. Ja hinta? En edes uskalla kysyä mitä ne saattaisivat maksaa, aivan varmasti liikaa. Rakastan ajatusta paksusta mattavalkoisesta paperista, johon on kohopainettu tyylikkäästi  taitettu teksti. Kuvittele ylläolevan kuvan kutsut kohopainettuina,  se on rakkautta!

Mutta jos nyt ihan realistisia ollaan, niin kutsujen painattaminen saattaa tulla meille liian kalliiksi, joten voi olla, että ne askartelu taidot täytyy kuitenkin ottaa käyttöön. Siinä tapauksessa hakisin jotain  allaolevan tyyppistä tunnelmaa, tosin valkoisella tai mustalla silkkinauhalla vaaleanpunaisen sijaan. Tuo olisi jo mahdollista toteuttaa itse aika lähelle alkuperäistä muotoa. Tai sitten niin, että painattaisi nuo kannet ja prinntaisi itse sisäsivun ja pistäisi nauhan. (Täytyy myöntää, että minulla ei ole nyt pienintäkään hajua, mistä internetin syövereistä olen kuvan kansioihini napannut eli jos joku tunnistaa niin kertokaa, linkkaan sitten todellisen alkuperän.)





Oletteko te meinanneet painattaa kutsut vai tehdä itse ja mikähän olisi mahdollisesti se kutsuihin menevä rahasumma?

8 kommenttia:

  1. Samojen asioiden äärellä pähkäillään täälläkin suunnalla!

    Weddingpaperdivas meilläkin on ollut "valmiskorttien" ykkösvaihtoehto, tosin suurta osaa korteista ei saa kustomoitua täysin suomenkielisiksi, joten se rajaa vaihtoehtoja hyvinkin paljon.

    Eräs ystäväni, joka on graafinen suunnittelija, on alustavasti luvannut tehdä meille kuvalliset, simppelit kutsut pro bono.. Tietty painatuskulut tulevat, jos tähän päädytään (en ole varma, kehtaanko vaivata häntä sittenkään).

    Itse en varmasti askartele, joten vaihtoehdot aika vähissä (suomalaisilta sivuilta en ole löytänyt yhtään tarpeeksi kivaa "valmiskorttimallia"). Argh, ärsyttävää!

    Budjetti meillä korteille (n.45 kpl) on 200-250€ (max), millä ne pitäisi saada ainakin wpd:lta tilattua kaikkine kuluineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ehkä graafinen suunnittelu pystyttäisiin, kyllä sinänsä tekemään itse/kaveri apua käyttäen, mutta painatuksen hinta vaikuttaa pohdintaan hkä eniten. Meillä tulisi kutsuja 50 kpl, mutta kun sitten haluaisin samalla tavalla tehdyt kiitoskortit (50 kpl) ja menukortit (100 kpl) ja ehkä vielä kirkko-ohjelmatkin (100 kpl) niin kustannukset nousee ihan sikana... No onneksi on aikaa vielä pöyritellä vaihtoehtoja :D

      Seuraan innolla millaisiin ratkaisuihin muut bloggaajat päätyvät :)

      Poista
  2. Kutsujen kanssa pähkäillään täälläkin päin.

    Se on ainakin varmaa, että askartelemaan niitä ei meillä aleta, ellei ole aiivan pakko! :)

    Olen aika paljon viettänyt aikaa juurikin ulkomaisilla sivustoilla etsien sitä oikeaa kutsua ja löytänytkin paljon ihan kivoja vaihtoehtoja, mutta itseäni on niissä jäänyt askarruttamaan juurikin nuo kaikki maksut sun muut.

    Tällä hetkellä olemme vakavasti pohtimassa erästä suunnittelijaa, jolta pyysimmekin tarjousta ja saimmekin erittäin hyvän. Oikeastaan ainoa "este" enää on, että olen yrittänyt metsästää sopivaa painoa. Täytyisi nyt oikeen urakalla lähteä etsimään, jotta saataisiin asia päätökseen :)

    Tietysti voisimme ottaa tämän suunnittelun ja lainata tuttavan printteriä, jos haluamme säästää painatuksessa, mutta sitten saa kyllä kohokirjaimet sun muut unohtaa :)

    VastaaPoista
  3. Jee, kiva että löysin sinun blogin. Kauhiasti saman oloisia ajatuksia kuin omissa häissäni, hauskaa seurata niitä :) Minä tosi olen vuoden edellä, häät helmikuussa 2012 :)

    VastaaPoista
  4. Meilläkin nämä kutsu asiat alkaa olla ajankohtaisia. Hermo vaan menee, kun ei tiedä mitä haluaa :D Itse en kyllä rupea askartelemaan, se on ainakin varma. :F

    VastaaPoista
  5. Ihanaa, kun tääällä iihan käy ihmisiä. Tervetuloa!

    Picata: onneksi miellä on vielä niin paljon aikaa, että voin muuttaa mieleni vielä monesti :)

    VastaaPoista
  6. Minä tiedin jo alusta asti, että teen omat korttini. Vähän tosin kauhulla odotan sitä urakkaa, kun pitäähän korteista sit kans tulla ihan sikahienot... Käy kurkkaamassa: http://rouvaksi2012.blogspot.com/2012/02/kutsukortit-nain-se-mieli-muuttuu.html

    VastaaPoista
  7. Hei muut! Ootteko tsekanneet turkulaisen Now and Foreverin tarjontaa? Suoraa osoitetta en nyt muista, mutta löytyy googlesta liittämällä nimen perään kortit. Sieltä saa myös tilattua mallikortteja ilmaiseksi. Itse laskeskelin omiin häihini tulevien kutsujen, paikka- ja menukorttien kustantavan n.200€, kun vieraita tulee alustavasti ~120.

    VastaaPoista