tiistai 24. tammikuuta 2012

Kirkkovihkiminen

Meidät tullaan vihkimään kirkossa, joten senkin valinta on vielä edessä. Juhlapaikkamme lähellä sijaitsisi mm. Kulosaaren kirkko, jonka sulhanen kuitenkin hylkäsi sillä perusteella, että hänestä se on ruma. Hyvä on sitten :) Päädyimme etsimään kirkkoa Helsingin keskustasta muutaman syyn vuoksi: keskustan vanhat kirkot ovat sekä kauniita, että järkevällä sijainnilla juhlapaikkaamme nähden. Sulhanen ehdotti Johanneksen kirkkoa, joten tuomiokirkkoseurakunnan vuoden 2013 vihkiaikojen avautuessa varauksia varten toukokuussa lähdemme havittelemaan sitä ensimmäiseksi. Me molemmat olemme käyneet kouluaikoinamme Johanneksen kirkossa useampaan otteeseen, joten siinäkin mielessä se olisi mitä sopivin. Oma kotikirkkoni Itä-Helsingissä muistuttaa ulkonäöltään lähinnä piruntorjuntabunkkeria ja nykyisen kotipaikkamme Espoon kirkot ovat ehkä hiukan turhan kaukana juhlapaikasta. Helsingin keskustasta on vain lyhyt ajomatka Mustikkamaalle.


Kuva: Rajavartija


Kuva: Cartina


Jos nyt kuitenkin kävisi niin kurjasti, että Johanneksen kirkkoa emme saisi haluttuun ajankohtaan niin myös Saksalainen kirkko  (1. kuva alhaalla) ja Vanha Kirkko (2. kuva alhaalla) kävisivät oikein hyvin. Saksalainen kirkko Helsingin Kaartinkaupunginosassa  Unioninkadun varrella on pienempi kuin Johanneksen kirkko, joten se sopisi hyvin noin 100 hengen häillemme. Helsingin Vanha Kirkko Ruttopuistossa olisi myös hyvän sijainnin lisäksi mukavan tunnelmallinen häitä varten, mutta silti jäämässä listalla kolmanneksi. 


Kuva: Weddinghassle


Kuva: Jonas Malmberg


En ole koskaan tuntenut mitään suurta yhteyttä mihinkään tiettyyn kirkkoon, mutta kun sukulaiset alkoivat ehdotella erilaisia kirkkoja, koin kyllä tietyn vastareaktion ja päätimme sulhasen kanssa valita kirkon, joka meitä eniten miellyttää ja johon koemme jonkinlaista yhteyttä ottamatta paineita siitä mihin muihin kirkkoihin mahdollisesti sukulaisilla on yhteyksiä. 

Tuleeko kirkolla olla jokin merkitys vai onko ihan okei valita vaan se joka tuntuu "kivalta"?


4 kommenttia:

 1. Meillä ei noihin Helsingin kirkkoihin (tai eipä nyt hirveästi muihinkaan kirkkoihin) ollut mitään henkilökohtaisia siteitä, joten valittiin ihan silmämääräisesti ja vierasmäärää ajatellen miellyttävin vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no niin mekin sitten meinattiin, että otetaan se mikä tuntuu kivalta :) Mutta vielä saa toukokuuhun jännittää, että saadanko suunnitelman mukaan.

   Poista
 2. Mä oon jo tässä vaiheessa ihan paniikissa tästä toukokuisesta riemujuhlasta elikäs kirkkoaikojen arvonnasta... jännittää :)
  p.s. kiva blogi sulla hei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllähän se vähän jänskää. Meillä ei nyt onneksi olen ihan niin tarkkaa, kun noita vaihtoehtojakin on, että on se nyt ihme jos me ei helmikuussa jotain noista kirkoista haluuttuun aikaan saada :D

   Poista