torstai 7. maaliskuuta 2013

Hotellimme Klaus K


Meillähän oli huone Klaus K:ssa perjantaista sunnuntaihin, jotta pystyimme valmistautumaan kirkon lähettyvillä koko päivän. Koska huoneeseen oli ostettu myös hääpaketti, kuului hommaan huoneeseen tarjoiltu iltapala ja yksi aamiainen huoneeseen toimitettuna ja skumppapullo sekä yksi ihan normi aamiainen. Valitsimme iltapalan perjantai-illalle sillä uskoimme, että Aliassa syöpöttelyn jälkeen emme kykenisi hotellilla enää kuitenkaan syömään mitään. Iltapala perjantaina oli anti-pastolautanen, joka oli ihan kiva. Parempiakin olen kyllä syönyt, joten ei jäänyt mieleen mitenkään erityisenä. Hääaamuna kävimme aamiaisella Rake-salissa, vaikka jännitys jo vähän vaivasikin, maistui aamiainen hyvin sillä se oli monipuolinen ja erittäin hyvä :) Erityisesti talon oma jugurtti ja mahtavat leivät jäi mieleen. Hääaamun huoneeseen tuotu aamiainen skumpalla oli myös erinomainen. Kahvi oli tosin unohtunut kyydistä, mutta se tuli nopeasti respaan soitettuamme.


Ihan mutkatonta ei elo Klaus K:ssa kuitenkaan ollut. Vaikka olimme sisään kirjautuessamme sanoneet valmistautuvamme hotellissa noin puoli viiteen asti, tuli siivooja koputtelemaan siinä kahdentoista-yhden kieppeillä. Eipä siinä mitään. Sanottiin, että juuri nyt on vähän huono hetki (meikkaus-kampaushässäkkä täysin kesken), voitko tulla myöhemmin. Siivoojan kanssa ei kuitenkaan ollut yhteistä kieltä, joten päätettiin soittaa vielä respaan varmistaaksemme asian. Respasta kuitenkin sanottiin, että siivoojien työvuorot loppuvat neljältä, että siivouspalvelua ei ole tarjolla tämän jälkeen. Tässä vaiheessa meinasi palaa käpy. Siis voi hyvää päivää! Meinaatteko te, että te ette sitten siivoa huonetta hääyötä varten lainkaan! Ei ole minun asiani asiakkaana, milloin siivoojien työvuorot ovat ja tämän tason hotellissa luulisi löytyvän edes jonkun verran joustavuutta hommissa.... Homma jäi sitten siihen tilaan, että respasta luvattiin yrittää hoitaa asia...



No tullessamme takaisin yöllä oli huone osittain siivottu. Sänky oli pedattu ja pyyhkeet uusittu, mutta kaikkia roskia ei oltu viety pois. Totta kai voi olla, että siivooja ei ole uskaltanut koskea kaikkeen, mutta ulkomailla jonkin verran kuitenkin reissanneena olen usein törmännyt jopa siivoojiin, jotka ovat sänkyyn jääneet alusvaatteetkin viikanneet. Ei, nyt ei ollut alusvaatteita sängyssä tai lattialla, mutta olisi ne käytetyt ja hylätyt kertakäyttösushiastiat esimerkiksi voinut pois viedä. Ehkä lähinnä minua ihmetyttää tässä tämä toiminta suhteessa Klaus K:n maineeseen, sillä asioiden hoitaminen oli vähän turhan huolimatonta tämän tason hotellille. Eikä ihan oikeasti ole asiakkaan ongelma miten hotelli on työvuorot järjestänyt!

Klaus K:sta jäi ongelmien takia vähän hämmentynyt fiilis, joten jos olisin uuden valinnan edessä, olisin kenties valinnut esimerkiksi Tornin, Glo Artin tai Fabianin, jotka sijaitsevat myös suhteellisen lähellä. Siivoushomman lisäksi ruokajuttujen aikataulutuksesta jouduttiin sopimaan useaan otteeseen, kun jostain syystä aikaisemmin hotellille soittamamme tiedot ensin puuttuivat ja sitten olivat väärin varaustiedoissamme. Joka tapauksessa Vanhaan kirkkoon nähden Klaus K on tietenkin ylivoimaisella paikalla ja se teki päivän kulusta erittäin helpon ja rennon. Klaus K:n huone oli kyllä todella kiva ja koska interiööri hotellilla on muutenkin kaunis saatiin siellä hyviä kuvia ja Bulevardilla kuvien ottaminenkin onnistui mukavan kätevästi :)




Kuvat kuten aikaisemminkin: Timo Idänheimo

2 kommenttia:

  1. Aika erikoisia nuo siivousjärjestelyt ja nimenomaan juuri hotellin tasoon nähden! Luulisi, että hääpaketti poikkeaa aina edes sen verran tavallisesta hotellivierailusta, että joustoa löytyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän sitä luulisi, ongelma nyt sinänsä on niin pieni ettei jaksettu (tää on tällaista perinteistä suomalaista "eihän mun ongelmat nyt NIIN isoja olleet...") sitten enempää valittaa, mutta kuten sanoin; en voi oikein täysin sydämin suositellakaan, koska tällä tasolla juurikin näistä asioista ei pitäisi joutua vänkäämään :)

      Poista