maanantai 24. kesäkuuta 2013

Häämatka osa 4. Singapore

Singapore oli meidän mieleen kaupunkina. Kaikkialla hyvinkin siistiä, tehokas metro ja mukavat ihmiset. Olin viimeisinä päivinä KL:ssä telonut hiukan jalkaani (kävelin flipflopeilla turhan pitkän reissun ja sain aikaiseksi rasitusvamman oikean jalan jalkapöydän ulkosyrjään) ja ensiapuna oli sitten kävely korkkareilla, jotta syrjä ei rasitu enempää... No klopsottelin sitten tukevilla kiiloilla loppuloman :)Singaporeen oli valikoitunut aika paljon sellaista "must do" tekemistä ja ekana iltana lähdettiinkin heti Rafflesin Long baariin niille kuuluisille Singapore Slingeille. Ei huono, ei lainkaan huono. Singaporessa on todella helppo liikkua metrolla ja vaikka välimatkat ovatkin usein lyhyitä, ei siinä kuumuudessa tunnu ollenkaan huonolta idealta sujahtaa viileisiin metrotunneleihin. Hotellimme sijaitsi aivan Clarke Quayn metroaseman vieressä, joten siitä olikin helppo kulkea metroon. Chinatown oli yhden pysäkin päässä ja siellä kävimme useasti läpikulkumatkalla Maxwell Food Centreen, josta muodostui vähän sellainen vakioruokapaikka. Ja mitä me syötiin? No tietenkin Chicken Ricea... Olisin voinut syödä vain sitä tästä  hamaan maailman loppuun asti, se on todella niin hyvää. Maxwellin food centerisssä on "kuuluisa" Tian Tian Chicken Rice, mistä Anthony Bourdainin mukaan saa Sinagporen parasta kanariisiä ja no, olihan se hemmentin hyvää, mutta en sanoisi että parempaa kuin viereisen Maxwell Chicken Rice kojun kanariisi.
Singaporessakin shoppailtiin. Kävin ostamassa Fred Perryn tennarit isosta ostoskeskuksesta, mutta etsittiin kyllä taas näitä pieniä putiikkeja. Sellaisia löytyy Singaporessa mm. Haji Lanelta ja Ann Siang Hilliltä. Haji Lane on kuja Singaporen "arabi"kaupunginosassa, vieressä menee myös Arab Street, missä on muun muassa lukemattomia kangaskauppoja. Ann Siang Hill on alue aivan Chinatownin kupeessa, missä on pieniä kauppoja ja paljon kahviloita ja baareja. Haji Lane shoppailupäivänä Singaporessa satoi kaatamalla, ja kun Suomessa sataa kaatamalla niin se ei sitten ole mitään verrattuna tähän. Haji Lane oli hauska kuja kierrellä vaikka vettä satoikin, pieniä persoonallisia putiikkeja on katu täynnä. Mukaan tarttui minulle tummansininen maksimekko ja korallin värinen toppi ja miehelle lähti mukaan nahkavyö. Haji Lanelta ei ole pitkä matka kävellä Little Indiaan, mutta me kävimme siellä toisena päivänä ihan metron avustuksella. Little Indiassa kohteena oli Tekka Food Centre ja siellä Alaudin's Briyanin Mutton Briyani. Hyvää oli :)
Kun kerran Singaporessa ollaan, niin toinen tällainen "must see" juttu on näkymät Marina Bay Sands hotellin "surffilaudalta", me ystävän suosituksesta päädyttiin ihailemana näkymiä KuDeTa baarista, sillä pääsy näköalatasanteella maksaa anyways ja baarissa saa sentään sen GT:n (elämäni kallein GT, mutta viis siitä). KuDeTa:an on dresscode,  mikä kannattaa muistaa jos sinne haluaa. Ei mikään tiukka, mutta miesten on ilmeisesti ihan turha yrittää sisään shortseissa ja flipflopeissa. Näkymäthän ovat tietenkin upeat eikä se baarikaan hullumpi ollut, sen verran lusmuja kuitenkin oltiin ettei jääty pidemmäksi aikaa yökerhoon bilettämään.Singapore Zoossa käytiin yösafarilla ja vaikka varsinkin Creatures of the Night -show oli hieno, jäi safarista hiukan surullinen fiilis. Vaikka eläimet näennäisesti ovat vapaina olivat elefantit esimerkiksi aivan liian pienissä tiloissa ja muutama niistä näytti todella hermostuneilta. Erilaiset sorkkaeläimet ottivat taasen ihan rennosti ja tapiiri on ehkä siistein eläin ikinä isojen kissaeläinten jälkeen ja no Leijonakuninkaastakin tuttu hyeena oli hieno.

Kaikenkaikkiaan Singapore oli mahtava ja kotiinpaluu tämän jälkeen haikea niinkuin aina eeppisten reissujen jälkeen :)


1 kommentti:

  1. Baccarat: the best place to play and practice in the US - The
    Baccarat is the easiest, most effective and most entertaining card game to play online. It is easy to 제왕카지노 learn and intuitive to play. 바카라 사이트 Practice Baccarat 인카지노

    VastaaPoista