lauantai 18. elokuuta 2012

Asiaa paperista

Kuva: PocketfulOfDreams


Tämä kutsujuttu on nyt vähän niin ja näin. Ensin oltiin ihan kauhean innoissaan siitä DIY kirjoituskonekutsuideasta. Kunnes saatiin testiin kaksi kirjoituskonetta.. Joo ei, iän ja terveyden lisäksi hommassa menisi järki, joten ei tehdä meidän kutsuja ja paperituotteita kirjoituskoneella. No okei saadaanpahan taittaa ihan itse kiva kutsu ja jos löytyis kivaa paperia niin voihan sen printatakin, eikös niin? Positiivisella mielellä lähdettiin metsästämään paperia, kunnes morsian tajusi, ettei tule saamaan 300 grammaista paperia tulostimesta läpi. No ehkä se voisi olla kevyempääkin, kunhan paperin tekstuuri on oikea. Ja mistäs sellaista paperia löytyy, no ei sitten mistään! Raukkaparka sulhanen etsi läpi kivet ja kannot ja löysi taiteilijatarvikekauppa Temperan, jonka 230 grammainen painopaperi tyydytti molempien tekstuuriajatukset.

Itseensä tyytyväisinä sitä alettiin sitten leikata jo kaupassa sopivan kokoisiksi koelapuiksi. Tässä vaiheessa kuitenkin nälkäinen ja paperin etsinnästä turhautunut morsian sai ensimmäisen bridezilla hetkensä "Siis ethän sä leikkaa sitä tarpeeksi suoraan! En mä halua että meidän kutsut tuollaisia on!! Ei ja ei ja ei!", sulhanen meinasi jo heittää pyyhkeen kehään, kun ei vaan saanut morsianta ymmärtämään mikä on prototyypin idea... No prototyypistä tuli hieno.. En nyt saanut siitä kuvaa tähän paremman kameran puutteessa, mutta laitan sen vaikka sitten johonkin, kunhan saadaan ne oikeatkin kutsut hyvällä tuurilla joskus:)

En ole kyllä vieläkään ihan varma tykkäänkö siitä etten saanut paksumpaa paperia...  Tietääkö kukaan voiko missään painattaa mitenkään kohtuu hintaan sellaiselle oikeasti kivalle paperille, siis meinaan tyyliä 300 grammainen pehmeä painopaperi. Ei tarvita kohopainatuksia (tai siis on vaan liian kallista meille) ja mallikin tehdään itse, mutta jos haluaa painattaa 300 kappaletta (50 kutsua, 50 kiitoskorttia, 100 pöytäohjelmaa(sis. menu) ja 100 kirkko-ohjelmaa) B6 kokoista lappua, joista 100 on kaksipuoleisia niin onko meillä mitään toivoa selvitä esim. 300 eurolla?

4 kommenttia:

  1. Omasta kokemuksesta voin suositella Studio Uniccoa (www.studiounicco.fi), vaikka kirjoititkin että ette halua kohopainatusta. Suosittelen ainakin kysymään tarjousta! :) Meillä oli pieni tilausmäärä, jolloin arvelin hinnan olevan suhteessa kalliimpi mutta lopullinen hinta olikin arvioimaani pienempi. Palvelu oli huippua ja lopputulos mahtava! :)

    Muuna vaihtoehtona ensimmäisenä tulee mieleen Kopio Niini (www.kopioniini.fi/painopalvelut/kutsut-ja-kortit) ja Multiprint (www.multiprint.fi/palvelut/painopalvelut), joista voisitte kysyä tarjousta.

    Harmittaa, että en muista missä hääblogissa oli aiemmin tänä vuonna kerrottu kutsujen tilaamisesta jostain kopiofirmasta!! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä täytyypi varmaan uskaltautua sieltä Uniccosta kysymään ja Kopio Niini näyttää saavan kehuja, joten sinne varmaan tarjouspyyntö myös :)

      Poista
  2. Hei, me painatimme kutsumme Niini kopiossa. Saimme kutsut 300g paperilla helmiäiskirjekuorineen alle 60 eurolla, kutsuja tilasimme 36 kpl. Suosittelen! Saimme heiltä erittäin hyvää palvelua ja aiomme painattaa myös kiitoskorttimme heillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jebs, eli KopioNiinille ainakin lähtee tarjouspyyntö:)

      Poista