perjantai 25. tammikuuta 2013

Hääpaltsu

Eilen illalla pidettiin palaveri kaason ja bestmanien kanssa häistä. Pohjana keskustelulle oli oikeastaan aikataulun läpikäynti. Suurin osa bestmanien ja kaason tehtävistä liityy kirkkoon ja vieraiden paimennukseen.

Bestmanit menevät sulhon kanssa parturiin klo 10 ja kaaso hakee silloin kukat InBloomista (tämä pitää ilmoittaa InBloomiin) ja meille sushia jääkaappiin lounasta varten. Pojat pukeutuvat bestman S:n luona (syövät myös lounasta jossain välissä ja eiköhän ne jonkun kaljankin napaansa vedä) ja minä ja kaaso valmistaudutaan Klaus K:ssa (kaaso tuo omat vaatteensa myös hotellillemme jo perjantaina, jotta kukkia sushia ja iltapukua ei tarvitse roudailla yhtäaikaa). Noin puoli kahden aikaan kuvataan hiukan valmistautumisen loppuvaiheita ja sitten hotellilla minua (kahdelta laitetaan sulhasen nenään puuteria) ja sitten tehdään loput kuvaukset.




Bestmanit hoitavat ennen vihkimisen alkua roihut paikalleen (jotka itseasiassa pitää vielä ostaa!) ja siirtyvät sitten sulhon kanssa sakastiin odottamaan vihkimisen alkua. Heille sulho saa myös uskoa minun sormukseni. Kaaso ja isäni ovat alussa kanssani morsiushuoneessa, mutta ennen vihkimisen alkua myös kaaso siirtyy sakastiin, jotta hän pääsee pelipaikoille mahdollisimman kätevästi.

Bestman S lukee kirkossa sen perinteisen luvun Korinttilaiskirjeestä.

Kor. 13:1–8, 13
Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali. Vaikka minulla olisi profetoimisen lahja, vaikka tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää vuoria, mutta minulta puuttuisi rakkaus, en olisi mitään. Vaikka jakaisin kaiken omaisuuteni nälkää näkeville ja vaikka antaisin polttaa itseni tulessa mutta minulta puuttuisi rakkaus, en sillä mitään voittaisi. Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa. Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.






Alttarilla tietenkin kaaso ottaa vastaan kimppuni ja ojentaa sen sitten lopuksi takaisin ja ainakin yrittää estää minua sotkeutumasta laahukseeni. Bestmanit ja kaaso jotka tulevat perässämme jakavat sitten tähtisadetikut odottelijoille ja ohjeistavat yhteisytyksen. Bestmanit ja kaaso ohjeistavat vieraat odottaviin busseihin (Bestman S. on Kovaselle ilmoitettu matkanjohtaja) ja lähtevät sitten bussien mukana kohti Aliaa.

Alialla isoin tehtävä on bestman M:llä sillä hän toimii seremoniamestarina ja toisin sanoen siis kertoilee ihmisille välillä mitä tapahtuu ja juontaa sisään etukäteen sovitut puhujat.

Iskä varmaan saa kyllä tässä vaiheessa itsekin tarvittavan huomion.
Kello 17.45 Onnittelut, Onnittelumaljan jako, Morsiamen isän tervetuliaissanat

Kello 18.15 Siirtyminen pöytiin
Kello 18.20 Esittelyt, Bestman kertoo käytännön järjestelyistä (pyydetään ilmoittamaan jos haluaa puhua kakun ja kahvin aikaan, vessat, about aikataulu, baarin aukeaminen)
Kello 18.30 Alkuruoka

Vinkkaus iskälle, jos ei tajua ottaa itse huomiota (puheiden pitopaikka on meidän pöydän vieressä, jotta kaikilla on siihen näkö yhteys)
Kello 19.30 Morsiamen isän puhe (maks. 7 min.)
Kello 19.45 Pääruoka

Sama proseduuri kuin mun isän puheen kohdalla
Kello 20.30 Sulhasen isän puhe (maks 7 min.), sulhasen isoisän puhe (maks 5 min.)?

Jos on jotain ongelmia niin kaaso/bestmanit hoitavat yhteyden ravintolan kanssa
Kello 21.00 Bändi saapuu ja saa ruuan
Kello 21.15 Hääkakku ja kahvi
Kello 21.30 Puheita? 

Bändi varmaan juontaa tän tavallaan itse siään, mutta bestman M voisi siitä heille mainita
Kello 22.00 Häävalssi, baari aukeaa omalla rahalla ostettavaksi
Kello 22.10 Bändi, kolme á 45 minuutin settiä

Bändi (?) juontaa idean ja bestman M ohjeistaa sulhon isää (joka on siis vanhin paikalla oleva teekkari), jos tulee tarvetta
Kello 00.00 Tupsujensolminta ja teekkarihymni

Tämäkin pitää varmaan jotenkin vähän koota kasaan, joten kun aika tulee niin M hoitaa myös tämän
Kello xx.xx Kimpun ja sukkanauhan heitto?

Kello 01.15 Hääpari lähtee (taksi)
Kello 01.30 Valomerkki

Kello 02.00 Kiitos kaikille ja hyvää yötä


Postauksen kuvat: Style Me Pretty

Lahjojen poiskuljetuksesta puhuttiin sen verran, että selvittelen ravintolalta voisiko lahjat jättää tilaan sunnuntaihin asti ja hakea sitten myöhäisellä iltapäivällä pois. Kaaso tarjoutui myös olemaan ajokunnossa ja siirtämään lahjat illalla (tai sitten pyytää pikkuveljeään hakemaan ne yöllä pois), mutta ehkä kaikkien juhlimisen kannalta olisi kivempaa että ne voisi hoitaa vasta sunnuntaina. Minä haluan, että ihmiset juhlivat kanssani juuri silloin eivätkä vasta keskenään jatkoilla :)

1 kommentti:

  1. Meillä on tänään illalla hääpaltsu kaason ja Bestmanin kanssa, joten illan aikataulutus on myös täällä tänään suunnitelmissa. Joko sua jännittää? Enää viikko! :)

    VastaaPoista