maanantai 25. kesäkuuta 2012

Häämatka-ajatuksia

Emme ole vielä oikeastaan pohtineet häämatkaa, mutta vähitellen pitäisi sillekin suoda ajatuksia. Haluaisimme kyllä lähteä häämatkalle ja jostain syystä minulle olisi tärkeää lähteä nimenomaan heti häiden jälkeen, muuten matka olisi vain matka, ei spesiaalisti häämatka. Voi kuitenkin tulla mutkia matkaan, sillä ensi kevään työkuviot eivät ole sulholla vielä selvillä, joten niiden vaikutusta on vaikea ennakoida. Joka tapauksessa varataan matka johonkin kohtaan, mutta mihin kohteeseen? Ei nimittäin harmaintakaan aavistusta. 

Jos lähdemme helmikuussa, ovat Euroopan kohteet (ollaan nähty Euroopan talvinen loska jo), Japani (kirsikankukinta aika olisi vasta kahden kuukauden päässä häistä) ja USA (Napa Valley on ehdottomasti kesä/syyskohde ja New York on nähty jo, vaikka sinne uudestaan joskus halutaankin) poissa laskuista. Kaikkiin näihin pääsee parempien säidenkin aikaan. Pelkälle aurinkorantalomalle emme halua, mutta ihan reppureissaajaksi minusta ei ainakaan taida kuitenkaan olla. Olen turhan mukavuuden haluinen, jotta suosituisin lähtemään vain "jonnekin" tietämättä missä aion yöpyä seuraavan päivänä. Mutta minne sitten kannattaa lähteä helmikuussa? Afrikkaan safarille ja viinitilalle? Aasiaan rannalle ja kaupunkiin? Australiaan katsomana kenguruja? Kuinka paljon tämä kaikki oikein maksaa? Mihin meillä on edes varaa? Riittääkö reilu viikko? Mitäs jos antaisin miehen päättää ja yllättää minut, uskaltaisikohan sitä?

Miten päätitte häämatkakohteenne vai lähdettekö olleenkaan häämatkalle? Kuinka paljon tämä lysti oikein maksaa?

Kuva: Zanzibar

7 kommenttia:

  1. Me tehtiin heti Leville reissu:
    http://blackblingwhite.blogspot.fi/2012/02/our-honeymoon.html


    Syyskuussa sitten tänne:
    http://blackblingwhite.blogspot.fi/2012/04/lahto-lampimaan-haamatka.html


    Korfun matka on noin 1900 euroa, siihen tietysti kaikki muut kulut kuin majoitus ja lennot ja aamupalat yms. vielä päälle. Levin matkaankin meni rahaa, mutta Suomessahan tuo matkustaminen on nimenomaan melko kallista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin Suomessa kun varsinkin majoitukset on ihan huippu kalliita...

      Poista
  2. Hei miten Napa Valley ei olisi sopiva talvella? Me mennään juurikin USA:n länsirannikkoa kiertämään (San Francisco ym.) tammikuussa, kun siellä on sama leuto sää ympäri vuoden. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me päädyttiin, että haluttais käydä Napassa nimenomaan sadonkorjuu ajan tienoilla, kun yötkään ei ole superkylmiä. Talvisin kun siellä illalla ja yöllä tuppaa lämpötilat laskemaan hyvä ettei pakkaselle. Mutta on meillä toinenkin syy jättää Napa ja Jenkit nyt pois, jos ja kun mennään sinne halutaan myös nähdä meidän siellä asuvia tuttuja niin se nyt ei oikein häämatkan ajatukseen istu :D

      Poista
  3. Me mietittiin kans vaikka kuinka pitkään mihin mentäisiin. Syyskuu ajankohtana sulki pois Thaimaan (sadekausi) ja Karibian (hurrikaanikausi), joten jäljelle jäi periaatteessa Malediivit, Mauritius, etelä-Eurooppa ja Afrikka. Todettiin sitten että budjetin pienuuden takia emme halua tuhlata arvokkaita lomapäiviä matkustamiseen ja valittiin niinkin "eksoottinen" kohde kun Kreikka. Siellä on ihanaa, kohtuuhintaista ruokaa ja viiniä, kauniit maisemat ja rannat, ja melko taatusti lämmintä. Plus että kohteeseen lentää sen reilut 3h. Hintaa lystille tuli kahdelta hengeltä kahdeksi viikoksi 1930€. Saman verran rahaa olisi mennyt yhdeltä hengeltä yhdeksi viikoksi jos olisimme lähteneet jonnekin kauemmas. Meille täydellinen vaihtoehto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kyseessä olisi meillä alkusyksy tai loppueksä niin aivan varmasti lähdettäisiin jonnekin Euroopan kohteeseen. Itseasiassa just kattelin muutamaa ihana kohdetta just Kreikassa. Yhdet ystävät viettivät häämatkaa Kroatian rannikolla ja se oli kuulemma myös ihan mahtava paikka :) Kreikassa on varmaan teidän häämatkan aikaan aika täydellinen sää!

      Poista
  4. Great job!! keep writing ! i would love to read more from your side as you have a very unique way of writing and presenting your posts!

    VastaaPoista