perjantai 30. marraskuuta 2012

Talvihäiden järjestämisestä

Luin tässä äskettäin jenkkiartikkelin talvihäiden järjestämisestä ja huomasi kyllä hyvin, ettei jenkeillä ole ihan nämä vuodenajat niin luonnollinen osa elämää kuin täällä Suomessa. Bridal Guiden sivuilla on nostettu esiin seuraavat pointit:

Säästät rahaa- suurimmassa osassa toimittajia
Suomessa talvikaudella ainut alennus, johon olen törmännyt liittyy valokuvaajiin. Juhlapaikoista harvemmin saa alennusta, mutta varausten kanssa on kyllä helpompaa. Paitsi jos häät osuvat pikkujoulukaudelle.

Pitää varautua worst case- skenaarioon
No jenkkien worst case skeenario on se, että kaikki toimittajat peruvat lumimyräkän uhatessa. En ole tällaisesta Suomessa koskaan kuullut :) Pieni lumisade kun harvemmin saa tämän maan ihan polvilleen. Jenkkilässä voi kuulemma ottaa jopa häävakuutuksen lumimyrskyn aiheuttamien lisäkustannusten varalta. Aika älytöntä mun mielestä :D

Valmistaudu yllättäviin "Ei"-vastauksiin kutsutuilta
En jotenkin jaksa uskoa, että Suomessa oltaisiin lumesta ja jäästä niin huolissaan, että jätettäisiin siksi tulematta kuten artikkelissa pelättiin.

Käytä vuodenaikaa hyväksi
Tämä on kyllä ihan totta, ei tarvitse lähteä talven ihmemaan luontiin, jos se ei ole omaa tyyliä. Mutta kyllä talvi kannattaa esim. omassa pukeutumisessa huomioida. Eivätkä kaikista keväsimmät elementit välttämättä näytä asiaankuuluvilta keskellä talvea.

Ota lomat huomioon
Tää on siinä mielessä jännä vinkki, että eipä kesähäitä järjestävät toisten lomia huomioi. Mutta ehdottomasti kannattaa kyllä miettiä ajankohtaa myös yleisimpien lomien kannalta. Suomessa esimerkiksi jouluna ollaan perinteisesti oman perheen kanssa, joten häät aivan joulun läheisyydessä eivät välttämättä saavuttaisi suurta suosiota. Itse otimme selvää myös koulujen hiihtolomaviikoista ja yritimme välttää niitä, sillä vierasjoukkomme joillain osilla on tapana reissata hiihtoloma-aikaan emmekä siis halunneet väen vängällä tunkea häitä matkojen kanssa päällekkäin. Eli loppukaneettina: ei kannata liikaa stressata, jos ihmisillä on jotain sovittuna niin voisi yhtä hyvin olla kesähäissäkin, mutta järkeä tietenkin saa ja kannattaa käyttää.

Tulet muuttumaan säätiedotus stalkkeriksi
Tämän kyllä uskon! Converse morsiamella on ainakin ollut jo oireita :D Ja eiköhän ne tännekin sitten tammikuussa saavu, voin hyvin uskoa tuijottavani säätiedotuksia silmä kovana ja kiroilevani jokaiselle vesipisaralle joka ei ole lunta...

Tällaista tänään, ihanaa viikonloppua kaikille!

Kuva: Mountain Side Bride

12 kommenttia:

  1. Haha! :D Nyt vois sen vesisateen sijaan alkaa pelkäämään jotain hullua lumimyrskyä mikä katkoo puut ja sähköt...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, toi voidaan jo laskea worst case skenaarioksi jopa Suomen mittapuulla :D hmm... niin kävi viime vuonna, niin ei siis voi käydä nyt?

      Poista
    2. Niinpä, mut siellä juhlapaikassa on käyny niin, että kun pitopalvelun täti on ollu napsauttamassa kahvinkeitintä päälle, niin sähköt on pimahtanu.:D Ja siellä alueella on just nyt useita tuhansia talouksia ilman sähköö.:D Mut hei, onneks meil on paljon kynttilöitä! :D

      Poista
    3. Ou tsiisus... :/ no toivotaan ettei käy niin :D

      Poista
  2. Mun on pakko olla vähän eri mieltä siitä, ettei kesähäiden pitäjät huomioi toisten lomia. Me huomioimme, tai ainakin pyrimme. Meidän häiden aikaan oli lapsillakin alkanut jo uusi lukukausi kouluissa, joten periaatteessa saattoi olettaa, että ainakin suurin osa vieraistamme olisi jo lomansa pitäneet. Niin kuin olivatkin :) Toki ainahan esim. 80 vieraasta joku jää pois, oli kyseessä sitten lomat tai mitä tahansa, ja kesä- tai talvihäät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ehkä mietinkin eniten kesä- ja heinäkuussa järjestettäviä häitä, ne on kuitenkin tosi suosittua aikaa häiden pitoon ja samalla suosituimpia lomakuukausia. Elokuun loppupuolella saakin varmaan yleensä olla huoletta sen suhteen, etttä pahemmin osuisi keskelle vieraiden lomareissuja, sama pätee toukokuuhun. Syksy on aika hyvää aikaa, keväällä on taas sitten pääsiäinen, joka vähän sotkee pakkaa.

      Mutta jotenkin tossa jenkkiartikkelissa oli jännästi oletettu, että nimenmaan talvella ihmiset eivät tulisi juhliin :D Koska kyllähän tosiaan silloin kesälläkin on lomia ja reissuja ihan samalla tavall kuin talvellakin. paitsi että joulu on tietty vähän poikkeus. Mutta kaikkea ei vaan voi huomioida ja aina on varmasti ihmisiä, jotka eivät pääse paikalle oli tosiaan kesä tai talvi.

      Poista
  3. Hih, toivotaan teille hyviä säitä. Vähän parempia ku tänään :). Samoin myös Conversemorsiamelle. Ja pakko vielä täälläkin hehkuttaa, että ihanaa postia tuli eilen!

    VastaaPoista
  4. Ihan mahtava toi vakuutus! :D kyllä jenkit osaa! ;) mutta toisaalta siellähän menee kaikki sekaisin jos sataa kymmenenkin senttiä lunta :)

    -Sartsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama senttikin jo saattaa riittää osittaiseen kaaokseen, Suomessa ei sellainen pitopalvelu kauaa olisi alalla, joka sanoisi ettei toimita jos esim. pakkasta on yli 15 astetta :D

      Poista
  5. Heh hauska! Meillä on häät joulun läheisyydessä, uutena vuotena, ja on saanut loistavan vastaanoton eli joulun läheisyys ei aina haittaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että toimii! Varmaan tässäkin on loppujenlopuksi aika paljon kiinni siitä, kuinka aikaisin ihmisiä varoittaa etukäteen :)

      Poista