keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Jossainhan niiden juhlien on oltava

Juhlapaikka on tällä hetkellä ainut varmistettu asia, se varattiin jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Morsio saattoi ehkä olla hiukan turhankin aikaisessa, mutta parempi niin, saatiinpahan se mitä haluttiin :)

Juhlapaikkkoja alettiin sulhon  kanssa katsastella hetimiten kosinnan jälkeen, kun olimme päättäneet häiden ajankohdaksi helmikuun. Joku voi nyt sitten kysyä, että miksi helmikuu eikö kesällä olisi mukavampaa? No saattaisi tietysti ollakin, tämä vilukissa morsian, kun potee kylmää vaikka lämpöä olisi 25 astetta. Helmikuuhun kuitenkin päädyttiin sulhasen ehdotuksesta, eikä se nyt hullummalta idealta kuulostanut, niin mikäs siinä. Talvihäissä on kesähäihin verrattanu muutama etu: samaan ajankohtaan eivät osu välttämättä viidet muut häät, vesisateen riski on minimoitu ja juhlapaikkojen ja kirkkojen saatavuus haluttuun ajankohtaan on varmempaa. 

Talvinen ajankohta rajasi kuitenkin heti muutaman potentiaalisen juhlapaikan pois laskuista. Morsian olisi ollut ikihyvikseen rakastunut saaristohäihin esimerkiksi Klippanilla Helsingin edustalla, ravintola Saaristossa.

Kuva: Eat.fi
Kuva: Eat.fi

Myös Ravintola HSS Boathouse olisi ollut ihastuttava juhlapaikka muutaman minuutin lauttamatkan päässä keskustasta.

Kuva: Palace Kämp

Sulhasella oli juhlapaikan suhteen oikeastaan vain yksi toive: tunnelmallinen, ehkä punatiiliä. Koska morsiamen ensimmäiseksi himoitsevat paikat olivat siis jo poissa pelistä aloimme pohtimaan punatiilisiä vaihtoehtoja, joista ensimmäisenä ja vakavimpaan pohdintaan päätynyt oli Agroksenmäen holvikellari Helsingin Hermannissa.

Kuva: Intercom Design Oy
Rakennus oli tyyliltään sopiva, joten aloitettiin kustannusselvitys. Holvikellariinhan saa tuoda oman pitopalvelun ja juomat, mikä yleensä laskee kustannuksia verrattuna ravintolahäihin. Toki "tyhjään" tilaan tarvitsee yleensä tehdä koristuksia tai muuta sisustusta enemmän, kuin käytännössä valmiisiin ravintolatiloihin. Holvikellarin tilavuokra on melko hulppeat 1300 euroa ja alv:t päälle. Vuokraan kuuluu kuudenhengen pöytiä ja klaffituolit. Klaffituolit ovat pidempää illan istumista varten melko epävakaat, joten toisenlaisten tuolien vuokraus olisi edessä. Morsian ja sulhanen perheineen ei muutenkaan innostunut mitenkään valtavasti siitä, että pahimmillaan tilaan pääsee vasta 9 juhla-aamuna, jolloin rauhallinen hääaamu olisi vain unelmaa. Itseasiassa isäni taisi ilmoittaa jotakuinkin näin: "Minä en sitten kanna yhtään pöytää, joten järjestäkää sitten sen mukaan." Tästä johtuen, myös Agroksenmäen holvikellari sai jäädä unholaan, kun morsian kohtasi tosirakkautensa:


Kuva: Alia

Ravintola Aliaan rakastuin nähtyäni sen ensimmäistä kertaa internetin ihmeellisessä maailmassa. Alian nettisivuilla sitä kuvaillaan näin:

Hurmaava huvila Alia on ravintola Postresin omistajien uniikki ravintola, joka sijaitsee kivenheiton päässä Helsingin keskustasta luonnonkauniilla Mustikkamaalla. Karl Lindahlin vuonna 1921 suunnittelemaa rakennusta on uusittu alkuperäisiä suunnitelmia ja näkemyksiä kunnioittaen ja uuden ravintolan ovet on avattu tilauskäyttöön marraskuussa 2009.

Alia tarjoaa upeat puitteet ikimuistoisten hääjuhlien, merkkipäivien, sukujuhlien tai yrityksesi kokous- ja juhlatilaisuuksien järjestämiseen. Tilausravintolan ohessa Alia toimii a la carte-ravintolana tiistaista sunnuntaihin.

Kuva: Gloria
Kuva: Vallilankaksio
Olen käynyt kerran Postresissa syömässä, joten ainakin Alian ruuan uskon olevan huippulaatua. Kävimme loppukesästä katsastamassa sulhasen kanssa ravintolaa paikanpäällä ja viimeistään silloin olin täysin myyty. Sovimme Alian henkilökunnan kanssa, että tulemme tutustumaan paikkaan lounasjan ulkopuolella, jolloin hiellä on hiljaisempaa. Saimmekin hyvän kierroksen tiloissa ja vastauksen kaikkiin kysymyksiin, jotka vain tajusimme kysyä. Alia oli juuri niin tunnelmallinen ja raikas kuin kuvista välittyy. Käynnin jälkeen pohdimme sulhasen kanssa, että paikasta ja henkilökunnasta jäi heti hyvä tunne. Haluamme, että häitä järjestävät kanssamme ammattilaiset, jotka ovat tehneet saman muutaman kerran aikaisemminkin.

No ilmainenhan Alia ei tietenkään ole, mutta tilavuokraa tai tilausminimejä ei ole. Meidän noin 100 hengen häihimme varataan koko alakerta Herrasväen kabinettia lukuunottamatta, joka kuitenkin on meidän käytössämme kakun ja kahvin jälkeen (ennen sitä siellä saattaa olla a la carte-asiakkaita). Menuhinnat hääbuffetille vuonna 2012 vaihtelevat 46 - 56 euron välillä riippuen alkuruokien määrästä (6/9 kpl) ja valitusta pääruuasta. Viineistä meille sanottiin hinnan hääpareille olevan noin 30-35 euroa per pullo, melko kohtuullista siis ravintolahinnoissa. Menuhinnat sisältävät kaiken, mukaanlukien myös pienet pöytäkukka-asetelmat.

Tähän siis päädyimme ja teimmekin varauksen heti vierailukäynnin jälkeen. Tarkemmista suunnitelmista ja unelmista juhlapaikan suhteen sitten jossain muussa postauksessa.

1 kommentti:

  1. Oi on kyllä paljon hyviä ja etenkin kauniita paikkoja :) mihin päädyitte?

    VastaaPoista