sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Lapset ja häät, räjähdysaltis keskustelunaihe

Mikään ei ehkä herätä tunteita yhtä rajusti puolilla ja toisilla kuin aihe lapset häissä. Tähän ei vaan ole oikeaa vastausta. Nykyään yhä useammat hääparit jättävät lapset kutsumatta häihin, toiset tämä syöksee raivon partaalle ja toisille se on helpotus. Kun aloimme suunnittelemaan häitämme noin puoli vuotta sitten, yksi ensimmäisistä asioita joita pohdimme olivat lapset. Siihen on muutama syy: lapset, kuten aikuisetkin, vievät tilaa juhlapöydässä ja tilat ovat usein rajallisia ja lapset vievät vanhempiensa huomion ja energian jatkuvasti. Päädyimme siis alustavasti siihen, että esitämme sitten aikanaan kainon toivoon ystävillemme jättää lapset kotiin illaksi. (Ei sillä, että meidän kavereilla nyt vielä olisi laumallista lapsia, mutta kuka tietää mikä on tilanne vuoden päästä...)


Kuva: blogs.dexknows.com


Ja tässä on nyt juuri tämä juttu: illaksi. Häämme tulevat olemaan melko iltapainoitteiset ja toivomme toki vieraidemme olevan juhlissa enemmän kuin sen pari tuntia mikä jää pienten lasten nukkumaanmenoajan ja vihkimisen väliin. Jos ei hoitajaa löydy niin toki koko perhe on tervetullut, mutta toivomme kuitenkin ensisijaisesti näin. Tämä päätös aiheutti pienoista kalabaliikkia heti alkuunsa yllättävästi kyllä tahoilta, joilla ei edes itsellä ole lapsia. Äitini oli myös melko kummastunut ja sanoi, että eiväthän lapset opi käyttäytymään häissä muuta kuin käymällä niissä. Totta. Haluaisimme kuitenkin aikuisten läsnäolon koko illaksi ja jollei lapsia ole joku hakemassa illan pimetessä täytyy myös vanhempien lähteä ja sitähän me emme toivo. Olemme tällä hetkellä vetämässä rajan sukulaisten ja ystävien välille. Sukulaisten lapset (kaikki välillä 11-17 vuotta) ovat kutsuttuina, mutta ystäviä aiomme pyytää mahdollisuuksien mukaan jättämään pienet lapset kotiin, sillä haluaisimmehan juhlia heidän kanssaan. Jos tämä ei onnistu, niin eiköhän sitten jokunen pirpana nyt sitten juhliin mahdu, mutta toki toivomme ei niin kovin salaisesti ystäviemme haluavan tulla nimenomaan juhlimaan meidän kanssamme.

Mites on teillä muilla; kaikki lapset mukaan vai strictly k18 pippalot? Miten ovat asianomaiset reagoineet pyyntöön?


Kuva: intimateweddings

5 kommenttia:

  1. Meillä on muksuttomat juhlat. Ne kaverit, keillä on jo lapsi/a, ovat ottaneet tämän ilolla vastaan :) Suvussakaan ei ole näitä "rajatapaus"teinejä, vaan kaikki potentiaaliset lapset olisivat niitä ympyrää juoksevia max uhmaikäisiä.

    Nyt on kuitenkin niin, että juhliin tulee hyvin todennäköisesti kaksi pikkuista. Toinen on jenkkiserkkuni häiden aikaan 10-kuukautinen poika ja toinen ystäviemme vielä syntymätön pikkukakkonen. Esikoisensa hekin jättävät hoitoon, mutta rintaruokittavaa on pikkaisen vaikempi jättää. Toivon, ettei kumpikaan saa hurjia kiljumiskohtauksia, muutenhan he ovat molemmat vielä niin pieniä, etteivät suurta tuhoa saa aikaan vaikka haluaisivatkin :)

    (ainiin, kivaa että on tämä urli-mahdollisuus, en tajua mikä sitä mu wordpress-tiliä vaivaa näiden bloggerin blogien kanssa...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä mekin just mietittiin eli jos nyt jollain on vielä niin pieni muksu, että jo ruokinnan takia ei voi hoitoon jättää niin toki tulevat sitten koko perheen voimin, mutta silloin tuskin muutenkaan aikuiset pystyisivät jäämään pidemmäksi aikaa viettämään iltaa :)

      Poista
  2. Meille tulee lapselliset juhlat! Suurinosa vieraista vie lapset illan tullen isovanhempien hoiviin ja jatkaa iltaa sitten meidän kanssa ilman muksui :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tuo on mahdollista niin tietysti ideana hyvin toimiva! :)

      Poista
  3. Minä en halua häistämme mitään harjoitustilannetta lapsille. :/ Olemmekin vetäneet rajan juuri sukulaislapsiin, joilla on läheinen suhde minuun tai sulhaseen. Vierasmäärämme on max 70 ja haluamme hyvin kaveripainotteiset häät, joten siksi tämä ratkaisu.

    VastaaPoista